23 Temmuz 2013 Salı

Kore Aşkı Hiç Bitmez

Nerdeyse 2 yıl olacak hayallerimin ülkesi Güney Kore'yi ziyaret edeli. Ne kadar ağlamış ne kadar çabalamıştım gidebilmek için yıllarca ve sonunda ulaşmıştım hayalimin ülkesine. Koca gidi 2 yıl geçti ve anılar hala rüya gibi hafızamda. 20 gün sonra düğünüm var ve beni tanıyanlar soruyor ''eee noldu Kore işleri senin?bitti mi ''... Bitmedi efendim, KORE benim yeniden hayallere sarılma çabalama hayata dönme varlığım bitmedi bitmezde, eee tabi bastırılmıyor değil ama neden hayaller evlenince bitsin ki? Anlayışlı bir eşin seninle diyar diyar gezmeye razı bi hayat arkadaşın olduktan sonra neden hayaller bitsin ki? İnşallah eşimle beraber o güzel toprakları ziyaret etmek nasip olur. Önce beraber Umre'ye gitsek, sonra her yıl bir ülke ziyaret etsek. Yada yok yok, bi yıl Kore, bi yıl başka bir ülke,  bi yıl Kore, bi yıl başka bir ülke böyle gitse seneler :)

Dünya o kadar büyük ki ve biz çok küçüğüz. O kadar güzel yerler var ki , Şu an için en büyük hayalim gezebildiğim kadar ülke gezmek ve görmek, hangisi olursa olsun, Rabbimin güzelliklerini başka topraklarda değişik değişik görmek bambaşka bi his. Şu gezi programcıları var ya hani ülke ülke dolaşan. İşte en kıskandığım insanlar onların sunucuları :) Sanırım şu an olmaktan mutlu olacağım en güzel yer orası. Nasip isteyince olur bence, çabalamak gerek. Bi an düşündümde ne kadar da yakışırım o mesleğe, rüya gibi cidden :)

Velhasılı Kelam Dünya Kaç Bucakmış Gerçek Manada Görmek İstiyorum ama Kore Bambaşka Onun Aşkı Hiç Bitmez. Koreyle Aramada Yaşayan Bir Bağ Var Sanki Anne Çocuk Gibi, Orda Sokaklarda Yürürken Dağlar Taşlar Yollar Benle Konuşuyordu, Sanki Orda Doğmuş Orda Büyümüş Gibiydim. Böyle Anlatırken Bile İçimde Taşan Bi Sevgi Seli Oluşuyor. Gözlerimi Kapatıp Orda Geçirdiğim 25 Günü Film Şeridi Gibi Düşününce O Salak Gülümsemeye Engel Olamıyorum. Umarım Bir Daha Nasip Olur Oralara Gitmek...

9 yorum:

Kayısı Çiçeği dedi ki...

Benim duygularimi aynen dile getirmişsiniz:) ayni şekilde düşünen biriyle karşılaşmak çok etkileyici. bende 1.5 yil once 20 gun kaldim korede koreye gitmeyi herşeyden çok istiyordum çok şükür hayalime Kavuştum:) ama dondukten sonra eskisinden daha çok arzular oldum oralari:) aynen dedigin gibi 2 yilda 1 gidip kalmak en büyük arzum:) inşallah nasip olur. evliliğinide tebrik ederim. umarim çok mutlu olursun:) herşey gönlünce olur inşallah.

Adsız dedi ki...

:) Merhaba ben Aylin. Senin yazdıklarını okuyunca hem çok kıskandım hemde umarım bütün yazdıklarını hayırlısıyla yaşarsın inşallah dedim :D Öncelikle nişan için tebrik ederim. Allah mutluluğunuzu artırır inşallah. Bende küçüklüğümden beri dünyayı gezmeyi hayal ettim hiçkimselerin görmediği yerleri keşfetme arzusu var içimde ama o kadar tembel ve miskinim ki bunun için uğraşmıyorum sadece hayal etmekle yetiniyorum. Yabancı dilim yeterli olsaydı 2-3 yıl önce benimde çok kıskandığım o gezi programlarının sunucularından olmak istedim ama şuan alakasız bir bölümde 3. seneme girdim. Koreyi tanıyalı çok oldu tabi ama oraya bu kadar gitme isteği hiç olmamıştı bunun sebebide 2 arkadaşımda korefanı olması. :) Sevdiğin insanlarla bişeyler yapmak insana ayrı bir mutluluk veriyor. Nişan elbiseni kendi tasarlamışsın anladığım kadarıyla gerçekten çok hoşuma gitti yabancı dilinde iyiyse istediğin heryere gidebileceğini düşünüyorum. Yaşınızı bilmedğimden bu kadar samimi konuşmam umarım rahatsız etmez sizi. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Ben büşra senin yazılarını okumaktan çok keyif alıyorum seni takip ettikçe bende blog açmak istedim ve blog açtım fakat daha yeniyim bende güney kore hayranıyım seni nasıl takip edicem blogu nasıl kullanıcam bilmiyorum bana yardım eder misin ?

Adsız dedi ki...

Kore, Seul'den selamlar.... Bir isteğiniz bir arzunuz var mı buradan... Veya ısrarla tavsiye edeceğiniz bir şey... Yaklaşık bir yıl burada olacağım,,,,
bu arada gezi notlarımı blogumda görebilirsiniz:
www.cinorek.org
vesselam...

TUĞBA dedi ki...

Merhabalar demek koredesiniz kıskandım şimdi :) Okul için gittiniz sanırım ne güzel. Ben cidden çok özledim Koreyi. Henüze etrafı çok keşfettiniz mi bilmiyorum ama dongdemun ve namdaemun geleneksel pazarlarına gidin değişik şeyle göreceğinize emin olabilirsiniz.Myeongdong son derece kalabalık ve alışverişin merkezi bence ayrıca yiyecek içecek dükkanları kafeler çok fazla ve çeşitli. COLD STONEDE da muhakkak DONDURMA YE ''Strawberry Banana Rendezvous™
ÇEŞİTLİSİ MÜKEMMEELLL. paris baguettenin ekmekleri mükemmeldiiiirr <3. Coex mall büyük ve yağmurlu havalarda gezebileceğin bi yer.Seulun gangnam tarafında kalıyo aşağı seulde yani benim tanımımla:) conghyecong kanalına coktan gıtmıssın. en mukemmel yer orası benım gozumde hele gezelerı o karmasanın ortasında huzur yerı. Namsan dagına cık, Namsan towera çık muhakkak. kore yemeklerı severmısın bılmem ama korede yiyebildiğim ilk yemek 찜닭 jjim dak ve en sevdiğim dokkbokki. başabilirsen muhakkak ye:)

SOnra Gyeongjuya muhakkak git bulguksa tapınağını ve anapjiyi gör . benim zamanımda free shuttlelar vardı bir araştır. ücretsiz götürüyordu. Busana zaten muhakkak gidersin şehitlikler orda. Ben gitmedim ama seule yakın cok guzel denız kasabaları varmıs vaktın uzun gıdebılırsın.

Cinorek dedi ki...

bana cevap yazmışsınız geç gördüm kusura bakmayın (blogspotun yorum bildirimi yok ondan). dediğiniz şeylerin hemen hemen hepsini yaptım sayılır. busana ekip olarak, daha doğrusu bir teknik gezi icabı gittiğimiz için şehitliğe gidemedim. busan'ı sevdim. özellikle ekim ayında çok güzelmiş. film festivali de ekimde yapılıyormuş. artık bir dahaki seneye kaçırmamaya çalışırım. ulsana da gittim. ama busan daha güzeldi... busan'ın batı tarafına düşen şehirlere ve adalara da gittim,,, oralar da harikaydı. zamanım oldukça sayfamda paylaşmaya çalışıyorum... bu arada bir yıl burada kalacağımı söylemişim ilk yorumumda, galiba ben kararımı değiştirdim. sevdim burayı, daha fazla kalacağım....! vesselam...

TUĞBA dedi ki...

Merhaba Cinerok,
Seni takip ediyorum ve kore yaşamın ile ilgili daha çok şey okumayı temenni ediyorum ^^
Bu arada bilgin olsun ,Koreye gidip dönmeyi planlayan çoğu kişinin dönemediğini oraya bağlandığını bilmeni isterim, umarım kolaylıklar seninle olur, takipteyim ^^ Kal sağlıcakla :)

Adsız dedi ki...

galiba burada kalıyorum... tuhaf ama dediğin gibi bağlandım buraya...

Bülbülistan dedi ki...

KONUYLA ALAKALI DEĞİL AMA BİR ŞEY SORABİLİR MİYİM :D ÜZERİNİZDEKİ GELENEKSEL ELBİSELERDENDE SATIYOR MUSUNUZ? BİR DE GİTTİ GİDYORDA SATIŞINIZ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yorum Gönder

WRİTE A COMMENT ! :) SÖYLE ! :)✿✿✿