31 Ekim 2010 Pazar

KOREDE INSTAX MİNİ 25 çılgınlığı^_^



Çannnn(tadaaa) ...
İşte Koreye gittiğimde muhakkak ama muhakkak satın almak istediğim şirinmi şirin bir gereçle sizleri tanıştıracağım(^_^)/

 Fujifilm Instax Mini 25, Fujifilm'in yeni polaroid modeli (Polaroid yerine 'anlık kamera' felan mı demek daha doğru olur). Makine 'anlık film' kullanarak kredi kartı büyüklüğünde baskı veriyor. Bu modelde film sayısını ve kamera modunu gösteren LCD ekran da var. Ayrıca lense kendi portrenizi rahat rahat çekebilmeniz için minik bir ayna eklemişler. Makinenin diğer göze çarpan artıları, düşük ışıkta kullanım için dahili flaş, yakın çekimler için makro filtresi ve üç pozlama modu; Otomatik, Dolgu flaş ve Manzara. Yatay veya dikey olarak rahat kullanım için makinede 2 adet de deklanşör bulunuyor.
   Tabii biz Fujifilm Türkiye'den bu daraltılmış pazara Fujifilm Instax Mini 25 gibi bir yeni nesil 'polaroid makine' sunmasını beklemiyoruz fakat olursa da harika olur. Zira kredi kartı büyüklüğünde anlık baskı yapabilen bir makineye sahip olma düşüncesi insanı heyecanlandırıyor...

   
   En hoş kısmı deklanşöre bastıktan sonra çıkan kartın üzerinde çektiğim fotoğrafın oluşmasını izlemek, kartın boyutlarının küçük olması ve kartın ön yüzünde not yazabileceğim bir bölüm olması. Mutlu bir anı, o anda fotoğraflayıp hediye etmek için gerekli tüm şartlar oluşturulmuş...


   Makine adından da anlaşılacağı üzere 'mini'; boyutları 112.0mm x 121.0mm x 50.5mm ve pilsiz/filmsiz ağırlığı  275g. Alışılagelmiş polaroid makinelere göre oldukça küçük sayılabilecek boyutlarda. Fakat boyuna göre iyi işler çıkartıyor.


Bu modelin Türkiye'ye gelmesini beklemiyorum.Zaten bize doğru geldikçe makinenin fiyatı da artıyor. Amerikada avrupada 100 dolar, Türkiye'ye de gelse 300TL olur herhalde fiyat... Bir de 10luk film paketleri var tabii - onlar da nereden baksanız $15. Fakat minik fotoğraflar çekip biriktirmek paha biçilemez :) En kısa zamanda sizinle paha biçilemeyen fotoğraflarımı bilgilerimi paylaşmak istiyorum...

KEŞİF :) ✿

Arkadaşlar bugün bir site keşfettim koreyle ilgili duvar resimleri ararken... Çok çok tatlı hd duvar resımlerı var bilgisayar arka planı için, Tabiki Sitedeki bu resimler yine bildiğimiz üzere Kim Jong Bok adlı bi Koreliye ait ^_^ Linkini sizlerle paylaşmak istiyorum ve siteden bir kaç resim ekleyeceğim.
 Bu sitedeki resimler adeta benim hayal dünyam için özel üretilmiş gibi hissettim resngarenk cici bici ^^ hadi bir kaç tane paylaşalım

   BUNA BAYILDIM ♫ ♪




http://www.wallcoo.net/cartoon/illust_webjong_04_sweet_couples/index.html

Kendim yazdım, Kendim oynadım, Çünkü bu benim masalım ♥

Önce hayal ettim , sonra aklımda bir masal yazdım kendimce , Başkahramanı yaptım kendiimi ^_^ Kendim yazıp kendim oynayacaktım vesselam . . . Düşlemek bir masal yazabilmek şu zamanda her yiğidin harcı değil , dedim ya korkar olduk... Ama ben düşledim, bu bu masalın kahramanı olmaya gücüm vardı benim ! ! ! Artık herşeyi hayal edebilirim , mesela Koreye gittiğimi ^_^ mesela orada şirin bir gölün kenarındaki şirin bir köye geziye gittiğimde tanıştığım çekik gözlü büyük anne ve büyük babayı , mesela 10 gün kalıp yaşayabilirim onlarla , dağlarını kırlarını görebilirim sevdiğim ülkenin, Ya da Namsan Kulesinin tepesine çıkabilirim uçarak , Jeju adasından sarı çiçekler toplayıp çalışma masama koyabilirim, ve ya Han nehrinin gece ışıldadığı anda yüzebilirim orada , ben artık herşeyi yapabilirim uçsuz bucaksız masalımda... Kahraman da benim yazar da.... Yazdığım gibi oynayıp oynadığım gibi yazabilirim, çünkü bu benim masalım ! ! !

 TUĞBA ÖZDEMİR

ve hayaller, onlara inandığınız kadar gerçektirler...

Bir çocuğun hayallerini paylasmak için durdunuz mu hiç ?
Hani kucağına aldığı oyuncak bebeğine mamasını yedirmeye çalışan ufaklıktan bahsediyorum.
Hiç onlarla aynı sofraya oturup paylastınız mı yemeklerini ?
Ya da, oyuncak tabancasıyla sağa sola ateş eden oğlunuzun tabancasından cıkan hayalet kurşun size de isabet ettimi ?
Peki onların hayal atlarına binip oradan oraya sürdünüzmü atınızı hiç ?
Yoksa, "saçmalama oğlum, o elinde tuttugun silah gerçek değil" ya da "oyuncak bebekler mama yemezler" diyerek onların hayallerini baltalamayımı sectiniz ?
Peki en son ne zaman hayal kurdunuz bir çocuk gibi ? Hatırlıyormusunuz ?
Yoksa birileri her hayalinizden sonra "saçmalama, gene çocuklar gibi hayaller kurmaya basladın !!! " diyerek hayallerinizi icinize atmayı mı ogretti ?
Bir hayalinizin pesinden koşmayı denediniz mi hic, kimsenin söylediklerine aldırmadan ya da
birilerinin hayalleri oldunuz mu hiç ?
Sunu bilin ki ; hayalleri olmadan bir hiçtir insan.
Ve siz, bir hiç olmayacak kadar insansınız ...
Ne olur!!!
Hayallerinizi baltalayanlara,
oyuncak tabancalarınızı elinizden almak isteyenlere ve
sizi hayalsiz bir dünyaya hapsetmeye çalışanlara
kulak asmayın...
Ve bir çocugun hayallerini hiçbir zaman yıkmayın ...

Unutmayın ;
Hayal edebildiğiniz surece guzeldir dünya
ve hayaller,
onlara inandığınız kadar gerçektirler...

"Hayallerinizi kovmayın; çünkü onlar gittiler mi siz kalırsınız belki, fakat
artık yaşamıyorsunuz demektir. . .
Mark Twain



KOREDE İSLAMİYET...

İslamiyet
Güney ve Güneydoğu Asya'dan göçmen işçiler haricinde Kore Savaşı boyunca gelenlerin ve onların torunlarının ikna ettiği Güney Kore'deki Müslümanlar'ın sayısının, yaklaşık 40,000 olduğu tahmin edilmektedir. Seoul'ün Itaewon bölgesindeki Seoul Merkez Cami en büyük cami olma özelliğini korumakla beraber daha küçük camiler ülkenin büyük şehirlerinin çoğunda bulunabilmektedir.

Güney Kore halkının dini . . . religion of south korea

Güney Kore'de geleneksel Budist inancı ile büyük oranda artan Hristiyan nüfusu (Katolik Hristiyanları ve Protestanlarla birçok mezhep) önemli yer tutmaktadır. İki dine ait uygulamalar Kore Konfüşyüsçülüğü'nün etkisinde Joseon Hanedanlığı süresince resmi ideoloji olarak 500 yıl süreyle kalmıştır. Kore Şamanizm'i de Kore Yarımadası'na özgü bir dindi.

Nüfusa Göre İstatistiklerle Din
Ateizm %46.5
Budizm %22.8
Protestanlık %18.3
Roma Katolik Kilisesi %10.9
Diğer Dinler %0.7
Won Budizm %0.3
Konfüçyüsçülük %0.2
Cheondoizm %0.1
İslamiyet %0.1

Güney Kore devletinin derlediği 2005 istatistiklerine göre nüfusun yaklaşık % 46.5'i Atezim'i tercih etmektedir.

Dini popülasyonun % 29.3'ü Hristiyan (% 18.3'ü Protestanlar ve % 10.9'u Katolikler), % 22.8'i Budist ve diğerleri Jeungizm, Daesunizm, Cheondoizm, Taoizm, Konfüçyüsçülük ve Won Budizm gibi yeni dini akımlara mensuptur.

Korelilerin küçük bir azınlığı da İslam dinine inanmaktadır. Resmi dinlere inananlar büyük metropol alanlarda en yüksek dilimlere sahiptirler: Seoul'de % 49.9, Busan'da % 46.1, Daegu'da % 45.8. Güney Kore, Doğu Asya'da ya da Güneydoğu Asya'da Filipinler ve Doğu Timor'un ardından üçüncü en büyük Hristiyanların yüzdeliğine sahiptir.

Hristiyan grupların dışında, dürüst bir biçimde açık ve seçik olarak inananlar ve inanmayanlar arasında yaşayanlar da bu istatistikte yer almaktadır. Örneğin, Budistler veya Konfüçyüsçüler tarafından teşhis edilebilmiş zorla veya kişiye özel kriterler yoktur. Diğer ülkelerde de var olmakla beraber, Kore'deki mülteci ırkı Budistler ile Budist olmayanlar olarak ayrılmaktadır. Resmi grupların dışındaki birçok kişi de bu geleneklerin derin etkisinde kalmaktadır. Ayrıca Koreliler arasında, Budist tapınağında ibadet etmek, Konfüçyüsçü atalar için yapılan törenlere katılmak ve hatta bir şamana danışmak ve bir kuta sponsor olmak acayip görülmemektedir. Bundan başka, istatistikte yer alan bilgilerde yeni dinlere mensup olanların sayısı olduğundan daha aşağı gösterilebilir. Bazı kaynaklar Ch'ongdoyo taraftarlarının 1 milyonun üzerinde olduğunu söylemektedir.

Dinsel ifadenin büyük çeşitliliğiyle, Güney Kore'nin sosyal gelişiminde dinin rolü karmaşık oldu. Bazı gelenekler ibadet törelerinden ziyade önemli kültürel özelliklere bağlı bulunmaktadır. Konfüçyüsçülük önemli bir sosyal etik olarak kalmıştır; etkisi Korelilerin eğitime atfettikleri yaygın şekliyle ortaya çıkmaktadır. Hristiyanlık modernleşme ve sosyal reformla kimliğini saptamıştır. Modern Güney Kore'de birçok Hristiyan gibi eski muhalefet lider Kim Dae Jung da bir Katolik olarak açık bir ifadeyle insan haklarını savunmuş ve hükümeti eleştirmiştir. Kentsel Endüstriyel Misyonu gibi Hristiyan-destekli organizasyonlar, işçi organizasyonlarının ve birlik hareketlerinin gelişmesine yardımcı olmuştur. Her iki geleneksel inançta Hristiyanlıkta yeni dinler şaşırtıcı değişiklik ve çeşitlilikle ilerlemektedir. Küçük ve geçici olmalarına karşın 1800'lerin sonlarında Güney Kore'de 5000 kadar yeni din olduğu tahmin ediliyordu.






English
Religion in South Korea
Religions in South Korea are dominated by both traditional Buddhist faith and a large growing Christian population (Composed of Catholic Christians and Protestants of various denominations). The practice of both of these faiths has been strongly influenced by the enduring legacies of Korean Confucianism, which was the official ideology of the 500-year-long Joseon Dynasty, and Korean shamanism, the native religion of the Korean Peninsula.

Statistics on Religion By Population
No religion (incl. Atheism) 46.5%
Buddhism 2.8%
Protestantism 18.3%
Roman Catholic Church 10.9%
Other religions 0.7%
Won Buddhism 0.3%
Confucianism 0.2%
Cheondoism 0.1%
Islam 0.1%

According to 2005 statistics compiled by the South Korean government, approximately 46.5% of the South Korean population express no religious preference.

Of the religious population, 29.3% are Christian (of which 18.3% (on total) profess to be Protestants and 10.9% to be Catholics), 22.8% are Buddhist, and the rest adheres to various new religious movements including Jeungism, Daesunism, Cheondoism, Taoism, Confucianism and Won Buddhism.

A small minority of Koreans also profess Islam. Large metropolitan areas had the highest proportions of people belonging to formal religious groups: 49.9 percent in Seoul, 46.1 percent for Busan, and 45.8 percent for Daegu. South Korea had the third highest percentage of Christians in East Asia or Southeast Asia, following the Philippines and East Timor.

Except for the Christian groups, who maintain a fairly clearcut distinction between believers and nonbelievers, there is some ambiguity in these statistics. For instance, there is no exact or exclusive criterion by which Buddhists or Confucianists can be identified. Although existing in other countries, the lineage of refuge, a commitment that distinguishes between Buddhists and non-Buddhists has disintegrated in Korea and is difficult to find because religion is seen to be hereditary. Many people outside of formal groups have been deeply influenced by these traditions. Moreover, it is not uncommon for Koreans to pray at Buddhist temples, participate in Confucian ancestor rites, and even consult a shaman and sponsor a kut. Furthermore, the statistics may underrepresent the numbers of people belonging to new religions. Some sources have given the number of adherents of Ch'ondogyo as over 1 million.

Given the great diversity of religious expression, the role of religion in South Korea's social development has been complex. Some traditions are adhered to as important cultural properties rather than as rites of worship. Confucianism remains important as a social ethic; its influence is evident in the immense importance Koreans ascribe to education. Christianity is identified with modernization and social reform. Many Christians in contemporary South Korea, such as veteran political opposition leader Kim Dae Jung, a Catholic, have been outspoken advocates of human rights and critics of the government. Christian-sponsored organizations such as the Urban Industrial Mission promote labor organizations and the union movement. New religions draw on both traditional beliefs and on Christianity, achieving a baffling variety and diversity of views. It has been estimated that there were as many as 5000 new religions in South Korea in the late 1800s, though many were small and transient phenomena.


(ALINTI)

Güney kore hakkında

Güney Kore'nin Ülke adı:
Kabul Edilen Uzun Biçimi: Kore Cumhuriyeti
Kabul Edilen Kısa Biçimi: Güney Kore

Mahalli uzun biçimi: Taehan-min'guk

Mahalli kısa biçimi: Han'guk

Güney Kore'nin Bağımlılık durumu:
Güney Kore'nin Yönetim biçimi: Ülkede yönetim biçimi cumhuriyettir.
Güney Kore'nin Başkenti: İsim: Seul
Coğrafi koordinatları: 37 34 K, 127 00 D

Zaman farkı: UTC+9 (Standart zaman boyunca Washington DC’den 14 saat ileri)

Güney Kore'nin İdari bölgeleri: 9 bölge ve 2 metropoliten şehir bulunmaktadır.
Bölgeler; Cheju-do, Cholla-bukto (North Cholla), Cholla-namdo (South Cholla), Ch'ungch'ong-bukto (North Ch'ungch'ong), Ch'ungch'ong-namdo (South Ch'ungch'ong), Kangwon-do, Kyonggi-do, Kyongsang-bukto (North Kyongsang), Kyongsang-namdo (South Kyongsang)

Metropoliten şehirler; Inch'on-gwangyoksi (Inch'on), Kwangju-gwangyoksi (Kwangju), Pusan-gwangyoksi (Pusan), Soul-t'ukpyolsi (Seoul), Taegu-gwangyoksi (Taegu), Taejon-gwangyoksi (Taejon), Ulsan-gwangyoksi (Ulsan)

Güney Kore'de Bağımsızlık: 15 Ağustos 1945 (Japonya’dan ayrılması)
Güney Kore'nin Milli Bayramı: Kuruluş Günü – 15 Ağustos(1945)
Güney Kore Anayasası: 17Temmuz 1948’de hazırlandı. Dokuz kez düzeltildi veya yeniden yazıldı. Şu anki anayasa 29 Kasım 1987’de onaylandı.
Güney Kore'de Kanun sistemi: Avrupa medeni hukuk sisteminin, Anglo-Amerikan hukukunun ve klasik Çin düşüncesinin elementlerini birleştirir.
Güney Kore'de Oy hakkı: 18 yaş; evrensel
Güney Kore'nin Katıldığı uluslar arası örgütler: AfDB, APEC, APT, ARF, AsDB, ASEAN (diyalog ortağı), Avustralya Grubu, BIS, CP, EAS, EBRD, FAO, IADB, IAEA, IBRD, ICAO, ICC, ICCt, ICRM, IDA, IEA, IFAD, IFC, IFRCS, IHO, ILO, IMF, IMO, Interpol, IOC, IOM, IPU, ISO, ITU, ITUC, LAIA, MIGA, NEA, NSG, OAS (gözlemci), OECD, ONUB, OPCW, OSCE (ortak), PCA, PIF (ortak), SAARC (gözlemci), UN, UNCTAD, UNESCO, UNHCR, UNIDO, UNMIL, UNMIS, UNMOGIP, UNOMIG, UNWTO, UPU, WCL, WCO, WHO, WIPO, WMO, WTO, ZC
Güney Kore'nin Bayrak şekli: Üstte kırmızı ve altta mavi olmak üzere yin-yang sembolü ve bunun etrafında beyaz zeminin her köşesinde siyah farklı trigramlar bulunmaktadır 



(alıntı)

Güney Kore

Güney Kore, resmî adıyla Kore Cumhuriyeti (Korece: 대한민국 Daehan Minguk;Hanja: 大韓民國; kısaca: 한국, 韓國 Hanguk),Asya'nın doğusund Kore Yarımadası'nın 38° enleminin güneyinde kalan bir devlet. Kuzeyinde Kore demokretik halk cumhuriyeri, batısında Sarıdeniz, doğusunda Doğu Deniz güneyinde Doğu çin denizi bulunur.

Güney Kore'nin Geçmişi: Kore’nin tarihi, Dangun tarafından efsanevi Gojoseon’un MÖ 2333’te kurulmasıyla başlar. MÖ 2.yüzyılda Çin yazı sistemini benimsemesi ve 4. yüzyılda Budizm’in ülkeye gelmesi Üç Kore Krallığı’nın (Goguryeo, Baekje, Silla)üstünde büyük etkileri olmuştur.

Üç krallığın Silla çatısı altında birleşmesi ile 19. yüzyıla kadar Kore tek bir yönetim tarafından idare edildi ve politik ve kültürel bağımsızlığını sürdürdü. Joseon Hanedanlığı’nın ikinci bölümüne rağmen Kore’nin izolasyon politikası ona ‘Münzevi Krallık’ adını kazandırdı. 19. yüzyıla kadar süren Avrupa’nın ve Japonya’nın koloni haline getirme hedefi 1910’da Japonya’nın Kore’yi işgal etmesiyle gerçekleşti. Japonlar II. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Kore’de kaldılar. II. Dünya Savaşı’ndan sonra Kore Yarımadasının güneyinde Kore Cumhuriyeti kuruldu. Adanın kuzeyinde ise Komünist rejim hâkimdi. 1950 ve 1953 yıllarındaki Kore Savaşlarında Birleşik Devletler ve Birleşmiş Milletler birlikleri Güney Kore’yi Çin ve Sovyet Birliği tarafından desteklenen Kuzey Kore’nin saldırılarından korumaya çalıştılar. 1953’te ateşkes imzalandı ve adanın ikiye ayrılması kararlaştırıldı. Bu dönemden sonra ekonomik gelişmeler sayesinde Güney Kore’nin kişi başına düşen GSYİH’si Kuzey Kore’ninkinden 14 kat daha fazla oldu.





Düşlerimin Koresi. . .

''Son günlerde ülkemizde bir kore çılgınlığı almış başını  gidiyor'' diye yazıyor bazı yerlerde ^_^ Sanırım bende tabiri caizse o koyu Kore severlerden biriyim ...
     Çevremdeki bazı insanlar hayretle , küçümseyerek  dalga geçerek sorguluyorlar bu sevgimi... Nedir bu kore aşkı ? Durun anlatayım;     Kimisi yakışıklı erkekleri için kimisi güzel kızları için, kimi gezmek görmek için kimiyse şirinlikleri için hoşlanıyorlar koreden... Düşünüyorum da bunlardan ziyade birşey içimde taşıdığım Güney Kore sevgisi, Beni oraya çeken kocaman bir mıknatıs varmış gibi hissediyorum zaman zaman ^_^ Öyle taşıyor ki içimden bu sevgi , koşa koşa yola çıkmak istiyorum , ben bile şaşıyorum bazen . Hatta gecenlerde bir arkadasıma su espiriyi yaptım '' Eğer cennete gitmek için bu kadar dua etseydim, cehennemin kapısından bile geçmezdim'' ^_^ Tabi ki bu işin espri boyutu, anlatmak istediğim şey net.
   Çoğu kore severin olduğu gibi benimde kore dizileriyle başladı ilgim, izledikçe kültürlerinin anlayışlarının inançlarının aile yapılarının bizimkiyle ne kadarda yakın olduğunu hissettim. Araştırdım okudum, resimler buldum... Namsan kulesi , Banpo köprüsü , Jeju Adası , 63.bina , Seongsu köprüsü , Han nehri... Gördüm , ve gitmeyi arzuladım , Kültürlerini ,dillerini öğrenmeye çalıştım...  Zaman geçtikçe  rüyalarımda Koreye gider oldum...
  Her gün Rabbime dua edip , gidebilmek için yaptığım planlar çerçevesinde elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyorum... İnanmak başarmanın yarısıdır derler ya , İşte ben tüm kalbimle tüm benliğimle inanıyorum ... Çok yakın bir zamanda olmasa da , o günün çok da uzak olmadığına inanıyorum , sadece daha zamanı var diye düşünüyorum ^_^
    Hayaller sorgulanır mı hiç?  Bence insanların hayalleri sorgulanmamalı, hayallerin nedeni olmaz, sonsuzluktur hayal dünyası , başı sonu yoktur nedeni niyesi yoktur, HAYAL HAYALDİR ...  Ancak hayalleri olmayanlar başkalarının hayalleri ile dalga geçerler , hayal edemeyenler başkalarının hayallerinin arkasına dalga geçerek sığınmaya mahkumdurlar... BEN HAYAL ETTİM, DÜNYAMI DEĞİŞTİRECEĞİM...

aja! aja! FİGHTİNG !  v(^_^)v