4 Şubat 2011 Cuma

Kimbap (김밥) Yapımı ^_^ Başşigetta^^

Bugün Bir Kore yemeği tarifi paylaşmak istiyorum resimleriyle beraber ^^  Yes ''Kimbap (김밥) ''  :)

Malzemeler: Kurutulmuş yosun, pirinç, tonbalığı ya da sosis, havuç, salatalık, yumurta, soya sosu, susam, susam yağı, hasır bambu.(Ben bimilyoncuda bu hasır bambudan görmüştüm :) 
Yosunu metroda bulabilirsiniz , Bir paket içerisinde 50 adet bulunduğu için uzun süre kullanabilirsiniz.

İlk olarak kullanacağımız kadar pirinç ıslıyoruz ılık suda. 
Sebze seçimi size kalmış ancak biz yaparken havuç,salatalık,kullandık. Ama turpda kullanılıyormuş, biz koymadık. Havuçlar yanyan olarak ince ince doğranır.Slatalıklarda ince ince doğranır resimdeki gibi.Yettiğini düşündüğünüz kadar yumurtayı kırın. Yumurtaları iyice köpürene kadar çırpın.Omlet tarzı yumurtayı pişirin. yumurtayı tavaya dökün ve hiç karıştırmadan pişmeye bırakın. Karıştırmayacağınız için yumurtanın yanma ihtimalini önlemek amacıyla kısık ateşte pişirin. Hazır olduğunda uzun ince şekilde kesin.Havuçu ve salatlığı az yağda(susam yağı) orta ateşte kavurun. Eğer sosis kullanacaksanız sosislerde ince uzun kesilip hafif yağda kavrulur.(not:Pilavı da sebzeleride pişiriken bir miktar şeker kullanıyoruz)
Havuç ve sosisler soğuyunca, hasır bambu üzerine bir adet yosun koyuyoruz ve üzerine pilavımızı yayıyoruz. Ellerinizin yapışmaması için ara sıra ıslatıyoruz. Yosunun üzerine pilavı bastırarak yayıyoruz. ve biraz susam yağına elimiz batırıp üzerine sürüyoruz. sonra sırayla malzemelerimizi diziyoruz uzunlamasına . Ve hasır bambumuzun yardımı ile sıkıca sarıyoruz ve yapıştığına emin oluyoruz. Yosun narin ve ince olduğu için parçalanmaması için bıçağın kalın olmasına özen gösterelim.Yoksa kimbaımız parçalanabilir. 
Kimbapımızı yerken sos hazırlıyoruz. Soya sosunun içine susam koyuyoruz. ama kimbapı batırırken prince değilde dısındakı kısma değimesine dıkkat edin. cunku pırınc sosu emıp kımbapın tadını bozabılıyor.
AFİYET OLSUN ^_^






 Bu balık sanıyorum ki , biz bunun yerine sosis yada ton balığı kullanıyoruz.









 


2 yorum:

by nesliShine dedi ki...

bizim evde de var da kim hazırlayacak:)) alışamadım Kore yemeklerine..

TUĞBA dedi ki...

Biz bir kez yaptık kore severler olarak bir ablamızın evındı ^^ gercekten cok lezzetlı ^^ evet bazıları cidden iç açıcı değil ama çok çok güzel yiyecekleri var cidden^^ hele da kimchi ^^ o benım favorım ^^

Yorum Gönder

WRİTE A COMMENT ! :) SÖYLE ! :)✿✿✿